Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

MonitAir werkt in een samenspel tussen u, drie meetinstrumenten en een geavanceerd computerprogramma op uw smartphone of tablet. U wordt gevraagd standaard één keer per week, of als u zich slecht voelt op eigen initiatief vaker, drie metingen te doen en tien vragen te beantwoorden. Elke meting vraagt ongeveer drie minuten van uw tijd. MonitAir is dan in staat om ruim voordat u zelf iets voelt een longaanval aan te zien komen.

Als MonitAir een verslechtering waarneemt, krijgt u adviezen om de gevolgen van de longaanval zoveel mogelijk te voorkomen. Deze adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen die zijn opgesteld door huisartsen, longartsen en therapeuten. Om de gevolgen van longaanvallen zoveel mogelijk te beheersen is een goede samenwerking tussen u, uw arts en MonitAir vereist.

 

Vorige pagina
 • 1. Vragenlijst beantwoorden

  De MonitAir app verzoekt u een aantal vragen met ja of nee te beantwoorden.

 • 2. Temperatuur meten

  MonitAir vraagt nu om uw temperatuur. Die meet u met de voorhoofdthermometer uit de verpakking.

 • 3. Saturatie en hartslag meten

  De MonitAir-app vraagt vervolgens om uw saturatie (%SpO2) en uw hartslag (PRbpm). U meet de saturatie (= zuurstofverzadiging van uw bloed) en het aantal hartslagen per minuut met de saturatiemeter uit de verpakking.

 • 4. Uitademsnelheid meten

  De MonitAir-app vraagt tenslotte om de FEV1-waarde. Dit is de uitademsnelheid en die meet u door middel van een blaastest met de spirometer uit de verpakking.

  De volledige instructies, ondersteund door animaties, vindt u terug in de MonitAir app

Download hier de app

Met de MonitAir app herkent u een longaanval in een vroeg stadium en krijgt u persoonlijk behandeladvies, zonder tussenkomst van een zorgverlener. Download nu de app!

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nieuws. Schrijf u in en ontvang elke maand een update per e-mail.

 

Al meer dan 1000 keer gedownload!

Samen met COPD patiënten en onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben we lang gewerkt aan de MonitAir app. We zijn daarom erg blij dat we voor de Medische Inspirator Prijs 2017 de 2e prijs hebben binnen weten te slepen. Inmiddels is de app al meer dan 1000 keer gedownload. Hoe meer mensen gebruik maken van de MonitAir app, hoe beter de voorspellingen worden. Samen de strijd aan tegen COPD!

 • 1K+

  App downloads

 • 4.000

  Gebruikers

 • 4.8

  Beoordeling

 • 2381

  Reviews