Wat is COPD?

 • Wat is COPD?

  COPD is een longziekte, waarbij de longen zijn beschadigd. De patiënt ademt moeilijker en heeft minder energie. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Als COPD patiënt is ademen moeilijker omdat de longen beschadigd zijn.

  Lees verder

 • COPD symptomen

  Als u COPD heeft, komt u vaak adem tekort. Ontstekingen in de longen zorgen er voor dat longblaasjes langzaamaan kapot gaan. Hierdoor ontstaan klachten zoals benauwdheid en hoesten, maar ook gewichtsverandering en vermoeidheid komen voor.

  Lees verder

 • Behandeling en medicatie

  Een behandelplan voor patiënten met COPD is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Voordat de arts een behandelplan maakt, zal hij/zij eerst vaststellen in welk stadium de ziekte zich bevindt. Artsen gebruiken hierbij de zogenaamde GOLD-stadia als referentie.

  Lees verder

Download hier de app

Met de MonitAir app herkent u een longaanval in een vroeg stadium en krijgt u persoonlijk behandeladvies, zonder tussenkomst van een zorgverlener. Download nu de app!

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nieuws. Schrijf u in en ontvang elke maand een update per e-mail.

 

Al meer dan 1000 keer gedownload!

Samen met COPD patiënten en onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben we lang gewerkt aan de MonitAir app. We zijn daarom erg blij dat we voor de Medische Inspirator Prijs 2017 de 2e prijs hebben binnen weten te slepen. Inmiddels is de app al meer dan 1000 keer gedownload. Hoe meer mensen gebruik maken van de MonitAir app, hoe beter de voorspellingen worden. Samen de strijd aan tegen COPD!

 • 1K+

  App downloads

 • 4.000

  Gebruikers

 • 4.8

  Beoordeling

 • 2381

  Reviews