22 juni 2022

MonitAir in Kamerbrief Ernst Kuipers

Recentelijk heeft minister Ernst Kuipers in een kamerbrief MonitAir genoemd als voorbeeld van een waardevolle AI (Artificial intelligence) oplossing in de zorg.

MonitAir is een slimme zelftest waarmee COPD-patiënten meer grip en regie krijgen op hun gezondheid. Daarmee wordt de zorg ontlast. MonitAir interpreteert data volkomen autonoom en geeft preventief advies aan patiënten zonder tussenkomst van de zorgverlener. Hierdoor kunnen longaanvallen en escalatie worden voorkomen. Door het voorkomen van longaanvallen verbetert de kwaliteit van leven van COPD-patiënten, neemt de druk op de zorg af en worden forse zorgkosten bespaard.

De gehele Kamerbrief is hier te lezen. Hierin worden de drie belangrijke pijlers genoemd, waaronder de versnelling en opschaling van AI voor gezondheid.

Categorie
Recente berichten

Download hier de app

Met de MonitAir app herkent u een longaanval in een vroeg stadium en krijgt u persoonlijk behandeladvies, zonder tussenkomst van een zorgverlener. Download nu de app!

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nieuws. Schrijf u in en ontvang elke maand een update per e-mail.

 

Al meer dan 1000 keer gedownload!

Samen met COPD patiënten en onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben we lang gewerkt aan de MonitAir app. We zijn daarom erg blij dat we voor de Medische Inspirator Prijs 2017 de 2e prijs hebben binnen weten te slepen. Inmiddels is de app al meer dan 1000 keer gedownload. Hoe meer mensen gebruik maken van de MonitAir app, hoe beter de voorspellingen worden. Samen de strijd aan tegen COPD!

 • 1K+

  App downloads

 • 4.000

  Gebruikers

 • 4.8

  Beoordeling

 • 2381

  Reviews